På kurs med Nel

Naboen arrangerte gjeterhundkurs og hadde leid inn Heidi som instruktør. Jeg synes det er gøy å gå for Heidi, hun er flink til å forklare sånn at sånne kløner som meg skjønner noe.

Så dro vi da, jeg og 8 år gamle Nel denne gangen. Vidar har pensjonert Nel, og satser på Tiili i stedet for, så da får jeg låne Nel. Nå er det sånn at Nel kun vil gå for Vidar, han er den største helten hennes i heeeele verden. Jeg har tatt henne med meg ut på jordet noen ganger, og forsøkt å få henne til å gå for meg, og på en måte får vi til å skjerme…for det meste på Nels premisser hahaha, så hvor vellykket disse treningene har vært kan vel diskuteres.

Med Heidis hjelp fikk jeg noen verktøy å bruke til hvordan jeg skulle få Nel til å høre på meg. Hun har en del eye, og vi jobbet mye med å låse henne opp og bli friere. Med litt klabb og babb i starten så fikk jeg etter hvert litt bedre teken på hvor jeg skulle stå i forhold til hunden og sauen, og hvordan jeg skulle bevege meg, og det var morsomt å føle at jeg mestret det mer og mer etter som helgen gikk. Dag 2 av kurset forsøkte vi oss på litt driving også, så jeg fikk flere tips til hva jeg kan trene på videre.

 

nel2.jpg

Nel, i en alder av 8 år er ikke så rask lenger, dette kommer også delvis av at hun er i litt dårlig form hehe, og dette samen med at hun låser seg litt i eye gjør at hun ofte har et tempo som passer bra til min treige hjerne slik at jeg klarer å henge litt med. I løpet av kurset, ettersom samarbeidet mellom og meg og Nel ble bedre, fikk hun opp farten litt, så det blir spennende å se hvor jeg og Nel går videre.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s