Om meg

hege gjeter sau

Jeg heter Hege, bor i Østfold og er eier av verdens mest perfekte (selvfølgelig) Border collie ved navn Tiili. Jeg bor på Tangeland gård hvor vi driver økologisk saue- og ammekuproduksjon med ca. 120 vf sau og 10 kuer per 2019, samt et lite oppdrett av Border Collie der vårt kennelnavn er «Herd’em All». Siste tilskudd til bondegårdsstammen er et hobbyhønsehold, kun for kosens sin skyld og for egen tilgang på egg.

Jeg jobber i Hobøl kommune og har i tillegg studert «Innføring i økologisk landbruk» på høyskolen i Hedmark. Jeg er generelt interessert i økologisk mat og økologisk husdyrhold, førstnevnte av helsemessige- og miljøforbedrende årsaker, sistnevnte av dyrevelferdmessige årsaker, og meldte meg derfor på dette studiet for å få kunnskap jeg kan dra nytte av her hjemme. Det er ikke alltid så lett å finne gode svar om økologisk drift via nettsider og bøker, har så langt funnet ut at den beste kunnskapen finner man ofte hos økobønder som deler av egen erfaring.

Hege og Tiili 170514

Vår Nutfarm er fylt opp av 6 hunder i tillegg til Tiili , disse eies av Vidar og heter  Nel, Lynn, Floss, Huffy, Hedy og  Hufsa.

Tiili og Lyn kickbike

I tillegg til alle dyrene finnes det to nerdete mennesker her som er meg og Vidar. Vi prøver etter beste evne å holde orden og oversikt over The Nutfarm, noe som daglig skaper sin egen lille utfordring da vi begge er noen rotehuer.

Sånn på det personlige planet er mine negative sider at jeg er introvert, asosial, en elendig kokk, generelt klønete, hjemmekjær, og at jeg liker å holde på med ting alene. Mine positive sider er at jeg er introvert, asosial, en elendig kokk (for da lager Vidar all maten), generelt klønete (skaper mye latter hos andre), hjemmekjær, lojal, selvironisk og at jeg liker å holde på med ting alene :p Generelt sett er jeg mer glad i å tilbringe fritiden min med bikkjene enn folk.  Jeg elsker å reise, synes det er spennende å oppleve nye steder, andre land og kulturer, men dette er ikke noe jeg har fått gjort så mye av som jeg ønsker. Dette er derfor og kommer til å prøve å sette av mer tid til.

Huset deles av mennesker, hunder, katter og av og til ei verpesjuk høne. Vi deler både sofaen og senga (verpesjuke høner har ikke adgang her, hahaha), så det er tidvis trangt og garantert alltid livat i stua. Du er aldri alene, du blir overfalt av overlykkelige hunder så fort du entrer døra, og også ganske ofte en hybelkanin. Det er alltid minst en firbeint, liten venn som holder deg med selskap hvor enn du tusler, selv på badet har du selskap om du ønsker det eller ikke. Det er så koselig atte. Jeg er nok ikke som de fleste andre hundeeiere, men vi har et lykkelig hjem fylt av varme og kjærlighet for alle to- og firbeinte, og trebeinte også om det skulle skje en dag. «A house is not a home without dogs» 😉 I tillegg finner du ho bestemor i leiligheten i underetasjen der hun holder til med katten sin, og hun holder også et øye på hønene ute på gårdsplassen.

allmykidshavepaws
Fra venstre: Floss (hjørnet), Lynn (bakerst), Nel (foran), Tiili og Tink (til høyre)

Ved siden av jobb, hunder og gårdsarbeid går tiden med til… avslapping. Vi liker ikke stress. Stress er roten til mye vondt. Det og sprøytemidler i maten :p Hundene brukes aktivt i arbeid på gården og ved stell av sauene, og av og til strekker tiden til for et treningstreff over bålpanna, eller kanskje en arrangering av en gjeterhundprøve. Ellers er det moro å trene litt triks med hundene, eller vi drar en tur til hundeklubben for moro. Resten av tiden finner du oss henslengt i sofaen mens vi ser på Netflix og HBO. Heia Game og Thrones!!! Og Suits! Og Vikings! Og Poldark!! Jepp, tv-slave….

meg og hundene

I sofaen
Lykke til med å finne en plass i sofaen 😉

Min policy til de som kommer på besøk hjem til meg er som følger:
«Velkommen til The Nutfarm, hvis du ikke liker hundehår, eller har angst for hybelkaniner av gigantiske proposjoner, bør du snu i døra for å unngå traumatisk angst, da dette hjemmet helt klart ikke er det rette stedet for deg å besøke» 😉
Jeg glemmer at det ikke er vanlig for en tradisjonell A4-familie å ha huset oversvømt av hunder og dertil hundehår, jeg kommer på det når jeg nevner det og ser de store, sjokkerte øynene deres som stirrer vantro på meg, samtidig som de tappert forsøker å holde fasaden og famlende, stotrer fram noe á la «åh, så..koselig», eller en tilsvarende høflighetsfrase. Hahaha, hva er vel livet uten litt hundehår på finbuksa lissom, viktig å kjenne at en lever :p 
image

Kosær vors på Dogs4All 2013 med  Buck og Tiili

Bilder brukt på denne hjemmesiden er enten med copyright ©VT eller ©HAH. Ber om at dere tar kontakt dersom dere ønsker å bruke bilder fra min hjemmeside 🙂
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s