Buck

buckBuck gjeter

DNA-testet normal: CEA.
Øyelyst fri.
Reg: ISDS, NKK.
Godkjent gjeterhund.
NM, 19. plass 2013

 

Linjer
Buck kommer fra Danmark, og ble i sin tid kjøpt av Karin Mattsson før han kom hit til oss i 2011.  Han er etter  Serge van der Zweep sin Cheviot George og Niels Krogsbøll sin Skjernå Bordercollie Tippi (Tess).  Buck er Hd-fri A,  øyelyst fri og ikke bærer av CEA.  Han har gjodkjent gjeterhundprøve, og går gode klasse 3 prøver. Buck var med i NM i både 2012 og 2013 og kom på en finfin 19 plass av 90 startende 🙂 Bucks stamtavle.

buck2Glade Whimsey på tur

Litt om Buck

Buck (17060/2008) heter egentlig Whimsey men på grunn av den lange tunga si så klarer han ikke å si «s» – så han lesper. Han syntes det var litt flaut foran damene, så han ba pent om han kunne få hete Buck  for det klarte han å si, og det fikk han lov til 😉 Buck er en veldig trivelig hund, han er så snill og god, og kommer godt overens med både tisper og andre hannhunder, han gjør så lite ut av seg at man nesten glemmer at han er der.  Han er perfekt rundt barn, og ofte blir han også barnas favoritt fordi han er så snill. Favorittplassen er mellom stuebordet og sofaen, for der har han ryggen fri og full oversikt over Mick som glaner på tv. Mick og Buck er ikke veldig gode venner, så Buck synes det er greit å ha oversikt over hvor Mick er til enhver tid.  Inne i hodet sitt tror Buck han er på størrelse med en chihuahua, han hopper opp på fanget rett som det er for å kose, så man må passe på å bøye seg litt bakover hvis man vil beholde tenna, for han klasker seg lykkelig bakover med hodet og har det med å skalle til deg. Buck har perfeksjonert det litt «stakkarslige blikket» som han gir deg når han vil opp i sofaen, eller når du ber han gå ned…og det funker, som regel ender man opp med å tenke «nååååååh» også får han sitte der litt til da.

buckgjeterBuck jobber med sau hjemme på gården, vinteren 2013

Buck er en pen gutt –  han har kritthvit pels på brystet og ved manken, og den blir ALDRI møkkete. Det er egentlig et fascinerende syn å se på Buck etter en løpetur med de andre hundene i gjørme og regnvær, mens de andre er skitne fra topp til pote –  Tiili verst av alle – så er Buck like skinnende engleren 😉

vidar og buck nordiskBuck og Vidar jobber som utsettere på Nordisk mesterskap på Kamben aug 2013

Buck har en gjeterstil med gode flanker og hans sterkeste side er gode utganger der han kommer fint inn bak sauen.  Han er åpen i hodet og låser seg ikke, er stabil og har en god samarbeidsvilje med føreren. Buck har en god dyrefølelse og er en veldig atletisk, rask hund.
Buck har 6 kull – 4 av disse er i Sverige og 2 i Norge. Her hjemme ble han parret med Tink, og han ble i 2011 parret med Linn Thorud sin Lyn. Han har også kull med Heidi Billkvams Min og Cookie.  Christina Rynning har to kull med Buck ved hennes tispe Hanni.

Høsten 2018 flyttet Buck inn til foreldrene til Vidar for pensjonisttilværelsen der. Her koser han seg med lange, fine turer hver dag, og bringer mye glede i livet til mine svigerforeldre.

Buck bader

buckgjeter2

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s