Floss

FlossFloss i sin kjente stil når hun jobber på sau

DNA-testet CEA: Normal
Øyelyst fri 2017.
Mor til verdensmesteren i gjeting 2017.

Linjer

Floss kommer opprinnelig fra Wales og Kevin Evans. Han konkurrerte med henne i nurserysesongen 2010/11, med gode resultater. Hun er etter Kevins Supreme Champion Mirk og Harcourt Lloyds Kate. Kate er etter  Pennant Williams Dale (tidligere tilhørt Nigel Watkins) som også er far til Pennant Williams Sweep. Floss er dermed i slekt med Tink via Dale, og Tiili via Sweep som er Tiilis oldefar. Vi kjøpte henne fra Karin Mattsson i 2012.

Floss er øyelyst fri, og ikke bærer av CEA.

Floss1Juhu, det er kjempegøy å løpe på jordene.

Litt om Floss –  mor til vinneren av VM i bruk av gjeterhunder

Floss er en litt «annerledes hund». Hun er veldig rolig og snill, og holder seg gjerne litt i bakgrunnen i forhold til de andre hundene, det er knapt så man merker at hun er der. Hun er av det litt enkle slaget, eller kanskje hun bare er sneaky, det er litt som om hun tenker når du sier: «Nei, Floss gå bort», «Ja, nå kommer jeg»… Det tar med andre ord litt tid med Floss, å få henne til å forstå enkle ting – som at hun ikke kan gå på stuebordet, men det kan jo også ha ganske mye med å gjøre at hun har vokst opp i Wales og antagelig aldri har vært inne i et hus før hun kom til Norge 🙂

Når det kommer til sau derimot, ja da er saken en annen. Da er hun på jobb, og den jobben tar hun svært alvorlig.  Hun har fått to valpekull, et kull hos oss, og et hos Karin Mattsson i Alvdal. Hos oss fikk hun et valpekull med Maico i oktober 2013 og to av de var Huffy, som bor her hos oss, og Gin som eies av Jaran Knive. Gin vant VM for gjeterhunder i 2017. Man kan lese mer om vinnerløpet her.

Hun er en veldig flink og tålmodig mor, og glad i å leke med valpene sine selv når de begynner å bli store. Hun er også svært glad i katten Frøya, og sammen med Tiili «passer» hun på katten ved hver sjanse hun får 😉
Hun er litt for god på problemløsing, og har selv funnet ut hvordan hun åpner dører for å komme seg ut. Det er litt upraktisk, hehe. I tillegg er hun som en trøffelhund etter mat, hun kan snuse seg fram til hva som helst som er spiselig og demontere det.

FlossogFrøyaFloss blir litt nærsynt rundt katten, men de er likevel venner.

Floss er en veldig stilful hund når hun gjeter, hun er intens og 100% på jobb når det er sau i nærheten.  Hennes sterke side er at hun er lydhør og rask med god dyrefølelse og en god driver.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s