Hundekurs

En kort beskrivelse av de ulike kursene vi har vært på 🙂

Rallylydighetskurs, Rakkestad hundeklubb, oppstart 29. mars 2019.
Kursleder Torunn Olsen.


To dagerskurs med Serge van der Zweep, 25-26 feb 2016, Vikersund
Jane, som eier Yolo, kullsøster til Tiili, arrangerte kurs med Serge for nybegynnere i gjeting. Jeg var heldig og fikk en plass. Serge har Gary og hans kone Ellen eide Bess en liten stund før hun ble solgt til Norge. Det var spennende å få input og tips fra Serge som kjenner denne typen godt. Tiili har arvet mye fra Gary. Supergøy å få hans inntrykk og mening om Tiili, og hjelp til hvordan man bør trene henne 🙂Helgekurs i gjeting sensommeren 2015, instruktør Heidi Billkvam

Jeg og Maria dro på helgetur og kurs i gjeting til Kronbacken. Strålende sol hele helgen sørget for en kjempefin kurshelg. Jeg hadde med meg både Tiili og Cass. Det var mange nybegynnere på kurset, og Heidi og Cass viste hvordan man trener en hund som ikke er tent. Cass viste fremgang under treningsøkten, og begynte så smått å skjerme.

Malteserkors

Tiili og jeg trente på driving, og hvordan få både lydighet og styring på inndrivet. Vi trente mye på å gå sakte, hun har en tendens til å sette opp tempoet når hun driver med meg. Vi fikk en fin fremgang på lydigheten på sakte-kommandoen. Vi forsøkte oss også på deling, dette syntes jeg var vanskelig og hjernen slo seg av :p Til slutt holdt vi en liten uformell konkurranse i malteserkors, noe som ga en utfordring i å forsøke og holde kontroll på mange elementer samtidig, morsomt og lærerikt…og veldig vanskelig 😉 Jeg aner ikke hvorfor jeg tror at det hjelper å stå med hendene ut til hver side, det ser idiotisk ut, men de var altså tydeligvis låst fast i denne posisjonen under hele treningsøkten…

_________________________________________________________________

Triksekurs med Patrycja Kowalczyk, 22-23 mai 2015, Hobøl
Et to dagerskurs triksekurs hos Marianne Methi som har søstra til Tiili, Vega. Vega og Marianne er flinke i triksing og har bl.a. vært med på Norske Talenter på TV2. Polske Patrycja er en av verdens beste innen triksing og frisbee. Hun har tidligere vunnet VM. Bare moro, lek og inspirasjon til nye triks. Dette passer Tiili bra, vi trener nå etter Heidis «gjør feil, få rett»-prinsipp, der hun belønnes også når hun ikke gjør ting riktig. Tanken er å bygge selvtillit, å få henne til å føle seg som en mester og da begynne å tilby atferd. Det fungere faktisk veldig bra 🙂

Triksekurs

_________________________________________________________________

Ukekurs lydighet,  juni 2014, instruktør Heidi Billkvam
En hel uke på Kronbacken, bare barten og jeg med intens lydighetstrening i 5 dager. Det ble mye trening og kjøttboller på Tiili i forhold til hva vi vanligvis gjør – hun ble mett på begge deler på slutten… Har litt vansker med å finne riktig motivasjon for å få henne til å synes det er gøy uten for mye press, det virker som hun kjeder seg fort, og vi fant ut at det var morsommere å gå ut på jordet til Heidi etter endt kursdag og gjete litt, så lydighetskurset vårt endte nesten opp som privatkurs i gjeting med Heidi, haha. Å se Tiili på jordet er heeelt noe annet enn å se henne på gressmatta trene fvf. Samspillet, intensiteten og iveren hennes når hun gjør det hun er avlet for å gjøre ble langt mer gøy for både meg og hunden.

_________________________________________________________________

Helgekurs – lydighet, januar 2014, instruktør Heidi Billkvam
Vi har meldt oss på et nytt helgekurs hos guruen min Heidi og gleder oss kjempemasse.

_________________________________________________________________

Bronsemerkekurs – lydighet, høsten 2013, regi Rakkestad hundeklubb
Når nybegynnerkurset var over gikk vi videre på bronsemerkekurs som gikk over en kveld i uka. Den avsluttende kurskvelden gikk vi opp til bronsemerkeprøve med Anne Marit Traaholt som dommer. Jeg hadde lært inn «stå under marsj» feil ved at jeg nesten stoppet opp selv i det jeg sa «stå», så der ble vi nødt til å safe med en dobbeltkommando for ikke å stryke, i tillegg gikk vi et par skritt forbi dommeren fordi jeg ikke fikk kontakt med Tiili. Lineføringen er vår desidert svakeste side, og Tiili var både foran og bak meg, og snusa og stod i :p men tidvis gikk hun en fin lineføring – men begge disse øvelsene ble som forventet våre svakeste. Jeg gikk for 5, og fikk 7,5 så alt i alt fornøyd. De andre øvelsene gikk bra, vi var litt uheldige under «dekk fra holdt», i det jeg sier «ligg» smeller noen med et søppellokk bak oss, og jeg må gi dobbeltkommando for å få henne i ligg.

_________________________________________________________________

Nybegynnerkurs i hverdagslydighet, forsommeren 2013, regi Rakkestad hundeklubb
Etter å ha vært på Heidikurs meldte vi oss på nybegynnerkurset til Rakkestad hundeklubb. Her fikk jeg muligheten til å bli kjent med medlemmer i hundeklubben, og det var god miljøtrening for meg og Tiili. Vi fikk en fin anledning til å øve videre på øvelsene vi hadde lært på helgekurset tidligere.

_________________________________________________________________

Helgekurs mars 2013, instruktør Heidi Billkvam
Fantastiske Heidi kom til Degernes og holdt helgekurs i lydighet i idrettshallen der, og jeg var såå heldig og fikk være med. Som nybegynner uten noen forkunnskaper hjalp hun meg i gang og viste meg de ulike momentene i klasse 1 øvelsene. Vi skulle legge oss noen tanker om hva vi ville øve på, men siden jeg ikke hadde gjort dette før, var Heidi flink og tok tak i det og fikk meg i gang. Det flotte med å være på kurs med Heidi er at du blir så motivert til å fortsette treningen, helst med en gang du kommer hjem. Hun har en utrolig god evne til å formidle hva hun gjør og hvorfor hun gjør det på en slik måte at alt blir logisk – lett som en plett- som hun sier.

tiilipåheidikurs13Jeg var spent på hvordan Tiili ville reagere på å være inne i en hall med andre hunder og folk, siden hun de få gangene jeg hadde hatt henne med på lydighetskonkurranser for miljøtreningens skyld hadde hun endt opp med å bjeffe på lyder og ikke klare å roe seg. Det viste seg å gå kjempefint, hun var rolig i buret sitt, og konsentrert på banen og jeg er veldig stolt av jenta mi.

Jeg og Tiili møtte mange utrolig hyggelige og flinke mennesker og hunder denne helgen, og vi gleder oss til neste kurs.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s