Nel

nel4Nel på tur – «klar-ferdig-gå»

Øyelyst fri.
Reg: ISDS, NKK.
Godkjent gjeterhund.
Fylkesmester 2011

Linjer

Nel er født 10.12.2008, og kommer fra Kevin Evans i Wales. Hun er etter Jock (eid av R.P Owen) og Mali (eid av W.E Thomas). Hun kom til Norge i 2010, og har siden bodd på gården her. I linjene finner vi Robert Dalziels Jim som kom på 3. plass under International Supreme i 94 og Scottish National, i tillegg finner vi Dalziels Wisp på både mors- og farssiden. Wisp vant bl.a International Supreme i 89 og 92, og var den mest populære avlshunden på starten av 90-tallet. I 2011 ble hun fylkesmester i gjeting for Østfold.

neltankefull

Nel i et tankefullt øyeblikk

Litt om Nel

Da Nel kom til gården i 2010 var hun en litt forskremt hund, med lite sosial trening og fikk kallenavnet Nervous Nelly. Hun ble raskt glad i Vidar, og han er hennes store helt i livet, ingen er som pappa i Nels øyne. Hun har kommet seg betrakelig siden da, selv om hun fortsatt trenger litt tid på å få tillit til fremmedfolk. Jeg og Nel har blitt bestiser siden jeg ble kjent med henne, og hun er verdens snilleste hund. Nel har litt rare ting for seg, men det er det som gjør henne så spesiell 🙂  Hun har en fast plass i sofaen, og hvis en av de andre hundene ligger der, sirkulerer hun hvileløst rundt og rundt sofaen til de flytter seg. Maten bør serveres kl. 22:00, ellers kommer det et par stirrende Nel-øyne rundt hjørnet. Hun er veldig, veldig glad i maten sin, og vi kaller henne bare Trampe når den serveres, for da sitter hun superspent og tramper med forlabbene mens det lyser forventning ut av øynene henne.

nelmatNel gleder seg til mat

Nels favorittplass er i dusjkabinettet av en eller annen grunn, og det er der hun gjemmer seg når vi får ukjente på besøk. Favorittsyslen hennes er å løpe «klar-ferdig-gå» med de andre hundene, og hun er en trivelig hund som kommer godt overens med andre hunder.

neldelerAlvdal

Nel deler på landsprøve i Alvdal i 2013

Gjeting
Nel har godkjent gjeterhundprøve, og går klasse 3 prøver med Vidar.  Hun er en lydig hund med god dyrefølelse, hun har en rolig flyt, og går fint med sauen med godt rom på flankene. Hun har begynt å dra litt på åra, og Vidar bruker henne ikke lenger i gjeting da hun ikke er så rask lenger. Jeg har derfor overtatt Nel og har det gøy med å gjete litt med henne. Det er vanskelig for Nel å høre på meg, spesielt hvis Vidar er tilstede så vi har til tider litt samarbeidsproblemer, hehe. Men tempoet hennes passer meg veldig bra, i tillegg er hun en hund jeg kan stole på rundt sauene, som gir meg en ro når jeg føler jeg ikke helt klarer å henge med.

Nel har et kull med Mick, de fikk Step, som eies av Karianne Buer, og han gjør det meget godt i både lydighet og gjeting.

De har bl.a disse flotte resultatene å vise til:
–  Fylkesmester 2017
–  NM finalen 2017
–  Vært i NM 4 år på rad og vært blandt de 30 beste av 90 alle gangene
–  Kvalifisert til VM YH 2017 (grunnet skade gikk hun med Allie i stedet)
–  Europamester YH 2016
–  Eliteklassen i lydighet
–  Nr 2 i junior-NM i lydighet 2013

Nel er veldig stolt av sønnen sin.

Blogginnlegg m/Nel:
Kurs

nelgjeter

Nel gjeter

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s