Silkehøns

Hane: ca. 1,3-1,7 kg
Høne: ca. 1-1.2 kg
Egg: 40-44 g. Lys brun farge
Farger: Hvit, svart, blå, rød, viltfarget og sølv viltfarget

Historie:
Silkehøns er en gammel rase som opprinnelig kommer fra Øst-Asia. Det foreligger historier fra oppdagelsesreisende i både Asia og Afrika om en merkelig type hushøns med mørk, fiolett hode og hud med rar lodden fjærdrakt nesten som katte- og kaninpels. De første silkehøns med et utseende som vi kjenner idag er visstnok fremavlet i Japan og kom første gang til Europa omkring 1780. Kjøtt fra silkehøns er svart.

Mine silkehøns: Bodil og Alfred
Jeg har to silkehøns som er født rundt 17 mai 2016, en hane Alfred og en høne Bodil. Jeg kjøpte opprinnelig 3 kyllinger, men det viste seg at de var smittet med koksidiose der de kom fra, og den ene kyllingen var kommet såpass langt i sykdomsforløpet at den ikke lot seg redde selv med Baycoxbehandling. Den ble derfor avlivet.

Bodil er en artig jente, hun er kvikk og førstemann ut av luka om morgenen. Hun er ikke spesielt redd av seg, og pusler gjerne rundt beina mine og klukker og pludrer mens jeg gjør rent. Bodil er en av mine favoritthøner, og hennes gode lynne og trivelige vesen gjør at jeg gjerne kunne tenkt meg flere silkehøner.

Alfred er hønsegårdens største kar, men så lenge Snøfred er i live er han nederst på rangstigen av hanene. Han holder seg derfor klokelig litt i bakgrunnen så han får være i fred. Han er en supersnill kar, litt redd for meg men reddere for Snøfred. Om han er riktig i fargene i forhold til rasestandard aner jeg ikke, men jeg synes han er veldig pen og jeg har ikke tenkt å avle på rase for å selge videre, så han får lov å bli værende så lenge han fortsetter å være så snill som han er.

Siste tilskudd på silkestammen er en liten  hvit silkekylling som er ruget ut fra rugeegg. Det var jærhøna Heidi som la seg klukk og ble hønemor til Klara.

image1.JPG
Bodil til venstre og Alfred til høyre
image1-2
Alfred

 

Reklamer