Silkehøns

Hane: ca. 1,3-1,7 kg
Høne: ca. 1-1.2 kg
Egg: 40-44 g. Lys brun farge
Farger: Hvit, svart, blå, rød, viltfarget og sølv viltfarget

Historie:
Silkehøns er en gammel rase som opprinnelig kommer fra Øst-Asia. Det foreligger historier fra oppdagelsesreisende i både Asia og Afrika om en merkelig type hushøns med mørk, fiolett hode og hud med rar lodden fjærdrakt nesten som katte- og kaninpels. De første silkehøns med et utseende som vi kjenner idag er visstnok fremavlet i Japan og kom første gang til Europa omkring 1780. Kjøtt fra silkehøns er svart.

Mine silkehøns: Charlotte
Jeg har hatt tilsammen tre silkehøns, en hane Alfred og to høner Bodil og Charlotte.

Bodil var en artig jente, hun var kvikk og førstemann ut av luka om morgenen. Hun var ikke spesielt redd av seg, og puslet gjerne rundt beina mine og klukket og pludret mens jeg gjorde rent. Bodil var en av mine favoritthøner, og hennes gode lynne og trivelige vesen gjorde at jeg gjerne kunne tenkt meg flere silkehøner. Jeg skaffet meg derfor rugeegg, og ut av dem så Charlotte livets lys.

Alfred var hønsegårdens største kar, men så lenge Snøfred var i live var han nederst på rangstigen av hanene. Han holdt seg derfor klokelig litt i bakgrunnen så han fikk være i fred. Han var en supersnill kar, litt redd for meg men reddere for Snøfred. Om han var riktig i fargene i forhold til rasestandard aner jeg ikke, men jeg synes han var veldig pen. Alfred ble aggressiv ovenfor en av de andre hønene og plaget henne. Etter uker med ulike tiltak som ikke hjalp, ble han derfor dessverre avlivet.

Siste tilskudd på silkestammen er en liten  hvit silkekylling som er ruget ut fra rugeegg. Det var jærhøna Heidi som la seg klukk og ble hønemor til Charlotte.

image1.JPG
Bodil til venstre og Alfred til høyre
image1-2
Alfred

 

Reklamer