Valpekull Lynn x Shep

5 valper, født 27.07.14

Gabe = eier Marie Ekdahl, Sverige
Elling = eier Linda Ytrestøyl
Gass = eier Jørgen Rørvik, Vestfold
Selfie = tidligere eier Karianne Buer
Kita = tidligere eier Henry Alvseike, ny eier ukjent.

Lyn ble parret med Arne Chr. Sands Shep og fikk 5 valper, 3 tisper og 2 hannhunder, alle tricolor. De var alle fine og sunne valper som fikk gode hjem som folk som vil benytte de til gjeting når de vokser opp. Jentene fikk navnene Gass, Kita, Selfie og gutta Elling og Gabe.

Gabe var kullet største valp og en liten tøffing som gjerne bølla litt med de andre. Han var nysjerring og stadig på oppdagelsesferd, og det beste han visste var å leke med broren sin. Han ga alt han hadde og var en skikkelig liten trollunge. Han hadde mye energi og var gjerne den siste til å sovne. Gabe ble kjøpt av Marie Ekdahl i Sverige, hun er svensk mester i kugjeting 2014, så Gabe går en spennende fremtid i møte. Gabe har flere kull i Sverige. Helse: HD rtg. B, øyelysing u.a., CEA og I-GS normal.
Meritter:
Godkjent gjeterhundprøve/vallhundsprov.
1. plass IK1, konkurrert i IK2, NN1 och NN2 med topp 10 plasseringar.
Nr. 3 i unghunds-SM 2017 (svenske unghundsmesterskapet i storfegjeting).

Elling var en vakker valp, symmetrisk i tegningene og litt mindre enn broren. Han hadde godt sovehjerte og var en kosete liten valp. Elling var trygg og fin på omgivelsene sine, og han hadde funnet sin indre stemme som han syntes var kjempefin og mer enn gjerne delte med oss andre. Han lekte mye med broren sin, og etterhvert lærte han seg noen knep og klarte å vinne noen lekeslåsskamper. Elling ble kjøpt av Dorothea Halvorsen fra Bergen.

Gass var den mest forsiktige valpen i kullet til å starte med. Hun satt gjerne litt bak de andre, men ettersom hun vokste til kom hun seg og etterhvert ble hun mye mer frampå og nysjerrig av seg. Gass, på lik linje med sin bror Elling, likte å høre sin egen stemme og bjeffet på ting og tang 🙂 Hun var en nydelig liten valp, og da de var rundt 8 uker gamle kunne vi ikke se noen forskjell på henne og de andre valpene når det gjaldt trygghet på omgivelsene sine. Gass ble kjøpt av Jørgen Rørvik (og Maren Teien) fra Sande i Vestfold, og vil bli brukt i lydighet, gjeting og som redningshund.

Selfie var en usedvanlig vakker valp, prikk lik sin mor av utseende. En liten rampunge av en valp som gnagde på alt av stuemøbler, og herjet med de andre valpene. Hun likte godt å sitte i armkroken og sove. Selfie er forvalp, og bor i dag hos Karianne Buer fra Ytre Enebakk. Karianne falt for Selfie ved første blikk. Karianne ønsket å bruke Selfie til gjeting. Karianne var med i NM for gjeterhunder i 2014 med Step som også er etter vårt oppdrett, Nel x Mick. Selfie har godkjent gjeterhundprøve (2015).
Oppdatering: Selfie bor nå hos en bonde i Oppland, og stortrives der. Hun er med på sank på fjellet, jobber på gården og bor i stua sammen med sin eier.

Kita var kulltes minste valp og ganske selvstendig fra dag 1. Hun ruslet gjerne for seg selv på oppdagelseferder rundt i hagen, og var en trygg og fin valp som ikke lot seg affisere av noen ting. Hun ble kjøpt av Henry Alvseike fra Løten som driver med gjeting.

Reklamer