Valpekull Floss x Maico

4 valper, født 08.10.13

Gin = eier Torbjørn Jaran Knive
Weed = oss

Høsten 2013 hadde vi 4 valper i huset, de er etter Floss og  Maico (eier Jaran Knive).  De er født 8 oktober 2013. De fikk valpenavnene Huffy, Luffy, Puffy og Fluffy, men til slutt så ble Fluffy til Speed, Puffy til Spex, Luffy til Gin og Huffy til Weed. Weed ble boende her hos oss, under navnet Huffy som ble stuck med henne, hun aner ikke at hun heter Weed. Speed havnet til slutt i Nederland hos europamester i gjeting 2014 Wiet van Dongen. Spex havnet i Sverige hos Linda Jonsson og Gin eies og trenes av Jaran Knive fra Buskerud, som er en av Norges absolutte beste utøvere innen gjeting.

valpenespiser

Weed – eier oss. Weed var den minste i kullet, men også den tøffeste. Hun var stadig ute på oppdagelsesferd og lot seg ikke bli bøllet med av de andre selv om hun var hakket mindre. Hun er veldig menneskekjær, og vi fikk tidlig øyekontakt med henne. Du kan lese mer om Weed/Huffy her.

KoseHuffyWeed/Huffy får kos 

Gin – eier Torbjørn Jaran Knive.

gin vinnerbilde.jpg
Gin var kullets vakreste, veldig kosete og glad i å slikke deg i ansiktet. Hun var litt mer forsiktig enn Weed, men hun var den første ut av valpekassa. Hun var en liten rampunge som beit deg i buksebeina og tærne så fort hun fikk en sjanse. Hun synes det var digg å henge med de andre hundene, spesielt Tiili, og vi så raskt gjeteregenskapene i henne. Hun fikk tidlig smaken på sauebæsj som hun løp rundt med i munnen som om det var verdens største skatt. Gin har et veldig fint gemytt og er en utrolig søt hund. Gin ble boende hos oss fram til hun var ca. 7 mnd for å bli sosialisert og miljøtrent i valpetiden før hun flyttet hjem til til Knivebakken hos Karen Bilstad og Jaran Knive. Hun ble med meg mye rundt på hundeklubben i Rakkestad der hun fikk super miljøtrening. Som voksen er forsatt den supersøte personligheten der, hun er en utrolig glad og lykkelig hund, bare pass på tennene dine, hun blir så glad når hun ser deg at hun hopper opp og gir deg det hun tror er et smellkyss 😉 Gin med sine vakre ståører tok gjeterhundprøven hjemme på Knivebakken den 26 desember 2014 med 83 poeng, og derfra bar det bare oppover. Jaran bestemte seg for å satse på henne og har siden vunnet (per 2018):
2015: Nordisk Nursery
2016: Europerisk Nursery
2017: Norgesserien, NM og VM

GinGin i farta med sauebæsj i munnen.

 

Spex var kullets mest puffy valp – en rund liten godklump som ikke stresset  i livet. Han var veldig glad i å lekeslåss med de andre valpene, og han gjorde seg så tøff han kunne. Han var en liten kosegutt, og likte å ligge i armkroken og bli dullet med. Ellers utforsket han gjerne litt på egenhånd i kriker og kroker han fant. Spesielt fint synes han det var bak kista i stua.

SpexSpex kulern ute

Speed levde opp til navnet sitt, han løp så fort han kunne rundt omkring, og han digget å leke med Tiili. Han var litt av en rakkar, og hogget tak i de buksene og sokkene som måtte komme gående forbi han. Akkurat som Spex likte han å kose litt i armkroken, men han hadde ikke tid til det så lenge av gangen for det var mye å utforske her i verden. Han og Spex likte å vise seg fram for jentene. Det morsomste de visste i hele verden var når mamma Floss gadd å leke litt med dem. Speed var kjempespent på å få møte den nye mamma´n sin da hun kom for å hente han, og han sa han trodde han kom til å få det fint i Hedmark hos Karin Mattsson. Hun kunne fortelle at han var en glad og fin hund som hun ble glad i, men etter en allerede inngått avtale med  Kevin Evans i Wales flyttet han dit. Det viste seg derimot at Speed ikke var riktig type hund for Kevin som solgte han viderer til Wiet van Dongen. Vi har nå fått høre at han ble angrepet av andre hannhunder høsten 2014, og han ble påført så alvorlige skader at livet ikke stod til å reddes. Som oppdretter er jeg sint, og det er veldig vondt å vite at han ble utsatt for en slik tragisk og fullstendig unødvendig hendelse grunnet menneskelig uansvarlighet.  Det er med et meget sårt hjerte jeg sier farvel til denne nydelige hunden.

SpeedSpeed koser seg ute

SpeedogWeed
Speed og Weed i farta, hehe…fine navn 😉

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s